Isti trud ne mora nužno imati isti povrat. José Mourinho je na kraju dobio otkaz u Romi. Koliko se José Mourinho nada da će povesti Romu da napreduje u Ligi prvaka, ali šteta je što su dvije i pol godine iscrpile strpljenje više uprave. Isti zaplet ponovio se Joséu Mourinhu. Tottenham Hotspur mu je 2021. također dao samo dvije godine. Manchester City spreman je dati Guardioli više od deset godina da se natječe za naslov Lige prvaka, ali José Mourinho nije susreo takav klub.

José Mourinho je tužan napustio trening bazu, a veliki broj navijača u Dječji Dres AS Roma Kupiti došao se oprostiti. Navijači znaju koliko José Mourinho naporno radi za Romu. Na ovom ispraćaju mogu mu samo zajedno zapjevati pjesmu kako bi mu odali najveću počast. José Mourinho pogledao je oduševljene navijače i bio dirnut do suza. Iako je José Mourinho mnogo puta doživio ovakvu scenu, ipak se svaki put osjeća tako neugodno.

José Mourinho je emotivan trener, a svaki Nogometni Dresovi za Djecu za njega ima posebno značenje. Iako je José Mourinho sada napustio Romu, njegov trenerski trag uvijek će ostati ovdje. Nakon što je José Mourinho napustio Romu, deseta momčad koju je vodio dočekala je savršen kraj. 60-godišnji José Mourinho još nije pronašao svoj konačni osjećaj pripadnosti. Na kojem će sljedećem stadionu stajati?