Atlético de Madrid je rijetko postigao tri pogotka, ali je poražen protivnikovom kontrom. Učinak Atlético de Madrida ove sezone bio je vrlo nedosljedan, rijetko kada pobjeđuje tri utakmice zaredom. Budući da je Diego Simeone prije 89. minute utakmice zamijenio sve glavne igrače, protivnik je ključni pogodak postigao u produžecima. U situaciji u kojoj Atlético de Madrid nema apsolutnu prednost, navijači ne mogu shvatiti zašto je Diego Simeone pustio glavne igrače kao što su Rodrigo De Paul i Antoine Griezmann.

Uostalom, obje su strane postigle samo tri pogotka u remiju. Atlético de Madrid bi trebao ganjati pobjedu i stvoriti situaciju za pobjedu u posljednjih nekoliko minuta. Atlético de Madrid je prerano odustao od pobjede, ostavljajući Gironi priliku za pobjedu. Nogometna utakmica je borba do kraja. Bez zvuka zvižduka u posljednjoj minuti ne može se odrediti ishod. Uostalom, bodovni zaostatak u nogometnim utakmicama je relativno mali, a šansa da se nadoknadi zaostatak vjerojatno će se dogoditi unutar tri minute.

Atlético de Madrid je tako izgubio utakmicu, a igrači su nevoljko napustili teren. Najzanimljiviji dio ove utakmice bio je stil i boja Nogometni Dresovi za Djecu obje momčadi, zbog čega su mnogi neupućeni navijači pomislili da je Atlético de Madrid pobijedio. Domaći dres Girone vrlo je sličan stilu klasičnog crveno-bijelog Dječji Dres Atlético Madrid Kupiti s okomitim prugama, tako da je teško odrediti pobjednika u nadmetanju dviju strana. Nesporazum koji je izazvao ovaj dres nema nikakvog utjecaja na Gironu, ali pitam se hoće li natjerati igrače Atlético de Madrida da oklijevaju i ne znaju kako dodati loptu.