Tijekom Europskog kupa 2021. ljudi nisu hvalili izvanrednu izvedbu Gianluigija Donnarumme. Samo zato što Gianluigi Donnarumma nije odlučio ostati u Milanu, već je zbog visoke plaće prešao u Paris Saint-Germain. Nakon što je Gianluigi Donnarumma obukao Dječji Dres Paris Saint-Germain Kupiti, zbog ograničene snage vlastitih igrača, teško da su mogli bolje nastupiti u ratu. Toliko da snaga Gianluigija Donnarumme nije privukla previše pažnje obožavatelja.

Gianluigi Donnarumma je do početka Europskog kupa 2024. još jednom pokazao svoju jaku sposobnost u igri te je sam branio posljednju liniju obrane talijanske momčadi. Gianluigi Donnarumma napravio je mnogo obrana u igri, što je snaga koju navijači diljem svijeta mogu vidjeti. Pogotovo u utakmici između Italije i Španjolske, da nije bilo jake vratarske snage Gianluigija Donnarumme, možda bi odavno bili poraženi.

Španjolska momčad je vrlo stabilna ove sezone, a uz pomoć tih mladih igrača momčad postiže odlične rezultate. U posljednje tri godine Gianluigija Donnarummu nisu voljeli navijači u njegovom rodnom gradu, ali kada obuče Dres Italija Euro 2024, svejedno daje sve od sebe da dobije utakmicu. Milan nije posvetio dovoljno pažnje egzistenciji Gianluigija Donnarumme, a to je sasvim razumljivo u smislu povećanja plaće, uostalom, njegova snaga može dobiti toliku plaću. Ono što najviše žali je što se Gianluigi Donnarumma odlučio pridružiti Paris Saint-Germainu, gdje se čini da nema puno prostora za poboljšanje svoje snage.