U ovom Europskom prvenstvu navijači diljem svijeta žale igrača. On je Luka Modrić, veteran iz hrvatske vrste. U utakmici uvijek trči očajnički, ali teško je dobiti utakmicu. U trećoj utakmici Luka Modrić osvojio je najboljeg igrača utakmice, a kada je preuzeo osobni počasni pehar, oči su mu bile pune tragova suza.

Ovo će Europsko prvenstvo vrlo vjerojatno biti posljednji put da Luka Modrić obuče Nogometni Dresovi za Djecu za borbu. Njegove godine teško podržavaju dolazak sljedeće četiri godine. U 54. minuti utakmice Luka Modrić konačno je obukao Dres Hrvatska Euro 2024 i postigao pogodak. Tim je pogotkom oboren i rekord u Europskom kupu i postao najstariji pogodak. Prvotno se mislilo da će hrvatska momčad imati pobjedničku utakmicu, ali neočekivano je osam minuta sudačke nadoknade još jednom uništilo san momčadi o prolasku dalje.

Nakon pogotka u sudačkoj nadoknadi, talijanska momčad je izjednačila rezultat. Tada će hrvatska momčad proći u nokaut rundu dodatne utakmice, a Luka Modrić i treneri izravno su psihički kolabirani. Zlatna generacija hrvatskih igrača već duže vrijeme bodri reprezentaciju, a na njezino mjesto nema izvrsnih mladih igrača. Hrvatska je u deset godina napravila briljantne rezultate na dva svjetska prvenstva, a ovi stari igrači možda će se morati oprostiti od karijere. Dok se Hrvatska mučila s osam minuta sudijske nadoknade, više je navijača zapravo znalo da će ove dvije momčadi teško postati protagonisti ovog Europskog kupa. Snagom Hrvatske i Italije bit će eliminirani prije ili kasnije, samo u različitim vremenskim fazama.